torsdag 14 februari 2013

Punta Blanca

Lördagmorgon och strålande sol med vind mötte vår syn från balkonghotellet, härligt!

Alex vill gärna surfa men vinden var redan uppe så han släppte planerna när vi svängde ut på North Shore som såg ut att börja bli sönderblåst, man förstår verkligen hur mycket vinden påverkar surfet här.








Planen var att segla Punta Blanca som ska seglas på mid/hightide, vid ankomst fanns 1 bil och vinden var stark, vi riggade Banzai 4,2 och 4,7, jag hoppade i med 4,7 och tog en testrunda, det var mungodrag! Jag provade 4,2:an en vända, den var perfekt!

Punta Blanca bjöd på bra hoppramper och lite blandad vågridning, riktningen var först side/sideon och blev senare sideon, det tar ju alltid ett tag att känna in ett nytt ställe och jag ville inte sätta ner nosen i revet så det blev några lugna rundor och jag höll ett öga på Alex som ömsom kämpade i brytet och gled på vågorna in.


Ovanligt blåsigt på Fuerte North Shore 



Vinden var något upp och ner men jag körde på med 4,2 och hade en skön session med lite goa hopp och en del slashiga svängar på insidan, det fyllde hela tiden på med folk och runt lunch var det nog 15 segel ute och ett par till på stranden.


En liten bakåt 


Slashing air på insidan 

Efter en lagom session drog vi till Pastelo för lunch, kan varmt rekommendera detta ställe som drivs av två surfare, så in och ta en macka, kaffe och få lite bra tips för dagens surf!

Mätta och glada körde vi ner mot Flag/Glass Beach för att kolla läget, Flag Beach var ganska blåsigt men rätt mycket onshore och Puerto Lajas kändes lite långt i bilen idag så vi drog upp till Punta Blanca igen, vinden hade bra sula men det såg sämre ut, jag tog ändå 4,2 och gick ut för en runda till.

Tyvärr droppade vinden ganska snabbt och förhållanden blev sämre så det blev bara en kort runda på eftermiddagen, men det kändes ändå lagom för kroppen denna dagen.


Spinloop på liten våg 

Punta Blanca Spotview 

Enhandsbakåt av duktig Britt 

En Gu-screw av densamme 


Liten sväng på insidan 





Inga kommentarer: