fredag 28 januari 2011

Milnerton Lighthouse - Epic!

Det var lite olika bud om spots idag, vinden var igång redan på morgonen och swellet skulle ligga på hela dagen lång.

Andy hade koll på läget om att det kunde funka i Milnerton, så långt upp i Table bay du kan komma, jag och Gabe körde en spotcheck på Sunset innan, det såg mastigt ut, men vi ringde Andy som var i Milnerton och det såg gottigt ut.

Milnerton Lighthouse



The scene



Vi stack såklart dit och när vi kom fram gick det av, större delen av britterna var där och de gick loss totalt, sjukt cleana set på 2-3m+ rullade in med sideoff, let's go!

Profitt får luft under brädan



En Britt går lös



Riggade 4,2 på Andys tips, det var till en början lite underriggat men ordnade snart upp sig. Såklart var det byigt längst in men ut en bit var vinden solid och seten rullade på, fick en sjukt bra första våg, heeelt slät och 4-5 svängar full down the line med full speta i 4,2, heaven!

Sedan rockade vi på 2 timmar i full njutning, jag tog en snabb paus för lite foto, riggade även på gopro kameran en stund, men kunde inte slappna av med den och plockade snart bort den, fick dock en skön sväng på bild.

Nu snackar vi bottensväng



Seglingen börjar verkligen lossna, man vet hur man ska tackla vågorna på vägen ut, vila mellan byarna och hur man ligger på vågen rätt, jobba men händerna på bommen och slasha sönder vågorna, grymt kul!

Vi körde tills vinden började gå loss totalt och det blev mer vindchop i vågorna, sjukt skön nedriggning i solen på en vindstilla parkering och vi var hemma.

Kvällens segling blev ett mindre fiasko, tyvärr :( vi stack upp till Yzerfontein i hopp om cleana vågor i lugnare vind, vi han precis gå ut och höjda upp i vågorna lagom till vinden totalt la av, Andy åkte på resans spolning och var skakad efter 45 minuters simtur, spolad och omtumlad.

Yzerfontein svallar på



Andy blickar ut innan hell breaks loose



Summa summarum ändå en riktigt bra dag med epic vågridning!

5 kommentarer:

stg sa...

Waka waka this is afrika ## härlig läsning och grymma förhållanden kan tänka mej att kt går
Som en dröm där nere

Andreas Choulet sa...

Nu har vi fått riktigt härlig segling, idag kanske Platboom.
Igår var KT'n helt outstadning!

Ha de bra hemma och hälsa Henny

Anonym sa...

Gött! Fast jag hoppas inte du körde i False bay... :)

Försök och kom ner till babianrövarna nån dag, det är en upplevelse. Gött med uppdateringar, fortsätt så. När kommer du hem?

Chris Broddeck sa...

aloha mannen!
Njut av veckorna, för här är det stiltje. ser riktigt nice ut!
Har börjat bygga upp en hat-kärlek till att gå in och kolla på bloggen:) Man blir lite lätt tröstlös när man går här hemma i snö och 0 gradigt väder. Men hoppas på en fin liten film så motivationen kommer tillbaka:)
Ha det riktigt gött så hörs vi/ Chris

Andreas Choulet sa...

Hehe, nej jag menar Table Bay såklart :P var på väg ned till Kapet idag men 80% av huset sover fortfarande, ska försöka komma ner snart!

Håll ut jag kommer med värme och vind, landar 9 febr.