fredag 4 februari 2011

Roadtrippin - Struisbaai - Mosselbaai - Stilbaai

Med en vacklande prognos och vår snart kommande hemfärd bestämde jag och Gabe oss för en liten roadtrip österut. Vi hade spanat ut spots för både vindsurf och surf och var laddade men utan förväntningar.

Vägen framför oss



Avresan gick kl 9 och vid 12 hade vi nästan nått fram till första målet i Struisbaai, först tog vi en riktigt skön lunch i Bredastorp, homemade kycklingburgare med salsa, gott mos en kaffe på det och vi var laddade.

Bästa burgaren so far!



Anlände till ett soligt och ganska blåsigt Struisbaai, här var det crosson och styrbord, vinden var till en början lite svag och min Quatro är inte gjord för dessa förhållanden gjorde seglingen ansträngande och man blev sjukt varm, Gabe som körde 5/3 dräkt stripade ner och körde shorts/rash vilket jag även gjorde senare och det funkade kalas :)

Struisbaai ser inbjudande ut



Slashin it struisbaai style



Gabe goes wild



Även om förhållanden inte var spektakulära hade vi riktigt kul, vi hade senare sällskap av 3-4 kitare och 2 holländska vindsurfare, till slut ökade vinden på och vi kunde köra oss trötta, det blev mest lite olika hopp och vågridning, sjukt vilken känsla man har på styrbord kontra babord trots all segling här nere.

Stoked!



Vi satte oss och tog en pizza på haket vid stranden innan vi beslöt oss för att köra vidare österut mot nästa surf spot - Mosselbaai. Det blev en rätt tuff körning i mörker och regn, visst problem med fukt i bilen hade vi....vid 22ish anlände vi och hittade snabbt ett Hostel där vi tog in för natten.

Utcheckning innan 8, svårt att klaga på, läs prognos enligt skylt



Sov inget vidare och vaknade runt 8 helt yrvaken och med lågt blodsocker, efter att vi betalat och steg ut genom porten såg vi stora vågor rulla nere vid havet, weeeho! Fick tips om frukost vid havet och det var ett guldkorn, klart den godaste jag ätit här nere, yoghurt med frukt, nötter, honung m.m. kaffe och juice såklart!

Goood frukost!!!



Utsikten vid frukost



Stora vågor i Mosselbaai hamn



Sedan spanande vi av hela Mossel för surf, domen var fel tidvatten och för stort swell, gonatta :( vi fick picka vårt pack mot reservplanen Stilbaai.

On the road



Dryga timman senare anlände vi, det var swell även här men ingen ute??!! Vi rattade runt över hela Stilbaii med omnejd, ringde den lokala "surfshopen" och fick lite tips, men vi såg inte en själ ute och ingen av oss var motiverad att gå ut solo.

Surfbart?! Tydligen enligt en dam i lokala butiken



Sand innanför dräkten? garanterat!



Här skulle man alltså surfa



Det såg inte helt dumt ut



Lite surt fick vi bestämma oss för att styra kosan hemåt, vi hade sjukt trevligt i bilen och snackade gamla skolminnen och dylikt, efter en kort glass och kaffepaus rullade vi snart nedför bergen med Kapstaden i sikte.

Rollin down the mountain



Prognosen visar knapp vind och små vågor sista dagarna, vi får se vad vi kan hitta på!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Nice roadtripp ... kul med lite andra bilder det ser onekligen najs ut i SA Härhemma väntas idag storm (inget än 9,30 ) som lägger sig på e.m. Detet är en del vågsurfare som skall ut på eftermiddagen i kalla Swe +2 vind. Ha det gott Fichfather !:-)

stg sa...

Härligt reportage gnu # såg att ni äntligen fick
Seglat från rätt håll & kör nu järnet in i det sista