söndag 13 juni 2010

Two times punta...

Efter en bra period av segling var det åter uppehåll, det var nästan 2 veckor sen sista i Gislöv, verkligen ingen jämn säsong men det tar sig...

Denna dagen var en riktigt skön även om starten kunde varit bättre, kände mig ruggigt seg på fredag e.m och huvudvärken kom smygande, gick ändå till sängs vid 22 men efter 2 väckningar av åtliga surfare så blev det dryga timman senare, sov sedan inget vidare och yrvaken vid 4 tog jag två värktabletter.

Rullade sedan ut mot Punta och var riggad och klar 8,01, solen sprack igenom och vinden fyllde på, gott mos! Började seglingen vid övre revet som funkar bra när vågorna är för små på nedre, det är en farlig våg med bra punch och det är 1-2 svängar som gäller, dock helt glassy vågor och bra size.

Mullig sektion



Både Robban och Börje som var bakis tog turen vid kameran i början och sköt av lite sköna bilder, dessa är Börjes.

Skön cutback!



Seglingen gick fint i början och jag hittade bra spår och fick sköna svänger med quaden, denna bräda älskar alla vågor, stora som små, a destroyer!
Snart var hela ligan ute på vattnet och vi turades om att slasha och spolas inne vid stenarna, jag tog sedan täten och blickade ner mot nedre som börjat gå igång.

Mushy! (gillar spåren av benen i vattnet)



På nedre var det fina långa sektioner och sizen började bygga på, här är det klockrena vågor både för ridning och hopp, det fina är att det på insidan är helt platt och man kan ladda på med bra fart innan bryten!

Gurra lyfter



Jag kunde inte riktigt njuta av seglingen då en smällande huvudvärk och ett illmående tog ner stämningen, när solen kom tillbaka och några större set kom in så gick dock mungiporna uppåt :)

Vi fick ge oss framåt 10,30 och vinden hade även då vridit på mer mot onshore fast vågorna rullade in med bra size.

Jag körde hem Börje i ösregn och drog sedan in till butiken där Pappa öppnat upp åt mig, fick sedan en skön tablett som kickade in fint och tog bort all smärta, fint med bra läkemedel ibland ;)

Efter stängning pep jag hem och fjäskade för Amme som var ledig idag, det gick vägen och vid 5 var vi ute vid punta igen, Gurra hade även anslutit och det såg bra ut, riggade åter 4,2 och stack ut, det var perfekt!

Splash på nedre...



Full fart ner mot nedre där det rullade in set, nu hade all smärta försvunnit och man kunde ladda på för fullt, förhållanden var dock lite upp och ner under tiden, vinden var lite ojämn och likaså vågor, men bitvis var det feta set och man fick sig ett bar sköna åkturer!

Tummen upp till Gurra, både för segling och sällskap!



Vi hade dock j*kligt kul där ute och alla tjoade och humöret var på topp, Gurra fick en föraning om hur bra det kan bli här och vi turades om att dra på sköna svängar, bakåtladd och aerials.

Aerial



Vi körde på tills kraften började sina, det blev en riktigt härlig dag med mycket segling, det kom ett gäng Götlaborgare på slutet som tyvärr inte fick det bästa av Punta men de kanske kommer igen?!

Nu laddar vi batterierna för nästa kuling!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klart att Göteborgarna kommer på besök igen!
Riktigt sweet ställe.
Inte ofta man får ladda aerials på svenska vatten. :)

/jeppo

Andreas Choulet sa...

Härligt, det kan bli bra mycket bättre än vad ni fick uppleva ;-)

Ses på vattnet!