torsdag 4 juni 2009

Sol, surf och salt i Vilshärad 3/6

Vi hade en bra prognos med mycket nord, efter gedigen spotcheck föll till slut valet på Vilshärad, det går bra att segla här på nord och inte bara syd, samma fina vågor fast lite sämre vinkel då och styrbord givetvis.

Det var bra tryck i vinden och valet föll igen på freak 4,7 som håller finfint överriggat, ut och härja loss, det var till en början aptryck i seglet, härligt turkost vatten och fullt solsken, hela gänget på vattnet och alla njöt för fulla muggar.

Det var inte helt pjåkiga förhållanden, cross-on full macka 4,7 lite sköna vågor som bröt igenom här och var, att man kunde kört 4,1 är väl en sak, mestadels brisvind och vindens riktning gjorde att det inte blev några riktiga svall, dock fint för hopp och lite vågridning här och var.

Seglade rätt bra idag med några sköna ponchar och framåtar, bakåt gick sämre även om jag och Börje sköt av ett gäng, verkligen inte optimala förhållanden, men man har ju sett proffsen lösa uppgiften så, på't bara! Vid sexrycket kom de in lite goa set och man fick sig en skön sväng och några airs, timing och vågor med bra push gör skillnaden från sunk till glädje.

Vid 7 sa kroppen ifrån och jag satte mig och filmade en stund, fångade dagens bailout från Börje, kunde platsat i vilken surfrulle som helst, ja den kommer den ju göra! Watch out!

Brossan går loss på micken i en ponch

Power ponch from Andreas Sundén on Vimeo.

Inga kommentarer: